Valioliigan palkintorahat: Viisi opittua asiaa

Jalkapallo

Horoskooppi Huomenna

Rahassa: Valioliigan joukkueet saivat yhteensä yli 1,6 miljardia puntaa

Valioliiga jakoi 1,6 miljardia puntaa Englannin huippujoukkueille vuosina 2014/15.

Mestarit Chelsea keräsi ennätykselliset 99 miljoonaa puntaa, kun taas taulukon lopussa Queens Park Rangers tasoitti 64,8 miljoonaa puntaa.

Rahat myönnetään useilla tavoilla. Jokaiselle tiimille myönnetään yhtä suuri osuus sekä kotimaisista että ulkomaisista televisiotuloista sekä yhtä suuri osa keskitetyistä sponsoreista.

Lisärahaa jaetaan sitten liigan sijainnin ja televisiossa näytettyjen pelien määrän mukaan.

Tässä on viisi asiaa, jotka olemme oppineet Valioliigan rahataulukosta.

koiran hampaiden puhdistuskulut

1. Manchester United on edelleen liigan suurin arvonta

Manchester United sijoittui Valioliigan seitsemänneksi kaudella 2013/14. Seitsemäs.

Joukkue, joka on voittanut enemmän liigan mestaruuksia kuin mikään muu englantilainen joukkue, sijoittui niin alas taulukosta, että he eivät päässeet edes Eurooppa -liigaan.

Tästä huolimatta heidän pelinsä näytettiin televisiossa enemmän kuin mikään muu puoli vuosina 2014/15. Kaikkiaan Unitedin 38 ottelusta 27 näytettiin suorana televisiossa - tämä on yksi enemmän kuin silloinen mestari Manchester City ja kaksi enemmän kuin kumpikin Chelsea, Arsenal ja Liverpool.

Lopputulos? United sai enemmän Valioliigan jakamasta rahasta kuin Arsenal, vaikka sijoittui alle.

Vaikuttaa siltä, ​​että vaikka United pelaa huonosti, he ovat aina englantilaisen jalkapallon tärkein nähtävyys.

Vetoava: Manchester Unitedilla oli enemmän pelejä televisiossa kuin missään muussa seurassa (Kuva: Alex Livesey)

2. Jopa ne, jotka eivät ansaitse sitä, palkitaan komeasti

Queens Park Rangers pelasi viime kaudella 38 peliä, voitti 30 pistettä ja tasoitti 64,86 miljoonaa puntaa.

Tämä tarkoittaa, että he ansaitsivat jokaisesta voittamastaan ​​pisteestä 2,16 miljoonaa puntaa. Tai jokaista jalkapallon minuuttia, jonka he pelasivat seurassa, annettiin 18 972 puntaa.

x-factor joka meni ulos

Jos QPR -fanit sanovat, että monet kirjoillaan ansaitsevat huomattavat palkat, jotka he tuovat kotiin viikoittain, sama asia on sanottava klubista.

Klubia johtavia palkitaan fantastisen hyvin erittäin huonosta työstä.

Alemmat syöttölaitteet: QPR keräsi lähes 65 miljoonaa puntaa sijoittuessaan liigan viimeiseksi (Kuva: Alex Livesey)

3. Näet miksi Mike Ashley asettaa liigan etusijalle

Yhteensä Arsenal ansaitsi 3 397 500 puntaa palkintorahoja voittaessaan FA Cupin - 1,8 miljoonaa puntaa tuli finaalista, loput aiemmista kierroksista.

sean connery nyt 2019

Se on alle puolet Newcastlen palkintosummasta, kun hän sijoittui 15. sijalle Valioliigassa.

Newcastlen kokonaistulot Valioliigassa olivat lähes 23 kertaa enemmän kuin FA Cupin voitto (jos liityt kolmannelle kierrokselle).

Ilmeisesti jalkapalloseuran tukemisessa on kyse pokaalien voittamisesta ja joukkueen pelin katsomisesta nauttimisesta, mutta voit ymmärtää, miksi Newcastlen omistaja korostaa liigassa pysymistä ennen kaikkea.

Newcastlen omistaja Mike Ashley ennen ottelua

Pysyminen paikalla: Newcastlen omistaja Mike Ashley on aiemmin asettanut selviytymisen Newcastlen etusijalle (Kuva: Getty)

4. Raha on räjähtänyt viimeisten kahden vuoden aikana

Alex Fergusonin viimeisellä kaudella Manchester Unitedissa 2012/13 hän ohjasi joukkueensa Valioliigan mestaruuteen.

He saivat ponnisteluistaan ​​60 813 999 puntaa. Ei huono, mutta silti vähemmän kuin viime kauden heikoimmin sijoitettu joukkue.

Kahden viime kauden aikana Englannin kärkikilpailun voittajalle myönnetyt rahat ovat lisääntyneet 62,7 prosenttia.

Alin tiimi kasvoi 63,2 prosenttia samaan aikaan.

Ajat ovat muuttuneet: Liigarahat ovat menneet pitkälle, kun tämä mies oli paikalla (Kuva: Getty)